Málnán újabb kiütések jelentek meg amik kilökődésre utalhatnak mivel főleg a tenyerén és a talpán jelentek meg. ezt más néven GVHD-nek hívják és az egyik legveszélyesebb szövődménye a csontvelőtranszplantációnak! 

(...A GVHD nem más, mint az átültetett szövet immunreakciója a befogadó szövettel szemben. A betegség általában őssejt- vagy csontvelő transzplantációt követően lép fel, és a leukémia vagy más vérképzőszervi daganatos megbetegedések kezelésének gyakori velejárója.....)

Holnap emiatt Málna külön vizsgálaton vesz részt ami egy héttel lett előrébb hozva az eset sürgőssége miatt. A kilökődés azt jelenti hogy a befogadó test (Málnáé) "harcol" az "idegen "testtel" (kapott csontvelő) a beépülés ellen, nagyjából. Ez egy rossz folyamat ami "szükséges" velejárója ennek a kezelésnek. kicsit zavarosnak tűnhet mert az is valójában, mert jelenthet nagyon rosszat és jót is egyben... Ha kilökődik a "csontvelő" az nagyon veszélyes sőt sokkal rosszabb és veszélyesebb mint a kezdeti állapot, de ha meg van "fogva" és időben kezelve akkor jó irányba haladhat mert az új immunrendszer szépen felépíti magát az Új testben... (nagyjából így lehetne megfogalmazni)

A kilökődés ellen egyébként a transzplantáltak kölőn gyógyszert (kilökődésgátlót) szednek folymatosan!

Drukkoljunk Málnának!

A bejegyzés trackback címe:

https://viragesmalna.blog.hu/api/trackback/id/tr885286886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása