Kicsit megkésve de Boldog Új évet kívánunk mindenkinek! Szerencsére az előző év egy csodálatos és sikeres rendezvénnyel zárult "Focival a Gyógyulásért" program keretében aminek Lányaink is kedvezményezettjei voltak, így lehetőségünk nyílik az összeget lakásunk felújítására fordítani, egészen pontosan a fürdőszobánkat akadálymentesítjük  majd belőle. Nem azért van erre szükség mert annyira elavult volna hanem mert ez a helyiség még 2011 szeptemberében készült magastálcás zuhanykabinnal amit akkor még nem tudhattunk hogy Virág féloldali bénulása miatt mostanra már akadályt jelent majd.  

ide kapcsolódik az is hogy korábban jeleztük hogy nagy változások lesznek amik mára hivatalossá váltak így leírhatjuk hogy Virág magántanuló lett ismét! Virág alapbetegsége miatt mindíg magántanuló volt, ezen az agytályog miatti bénulás változtatott amikor mozgásrehabilitációra volt szüksége ekkor került a Pető Intézetbe ahol bentlakásos tanulóként okosodott. Szerencsére az ott töltött idő meghozta a várt és maximálisan elérhető javulást a mozgásában és a viszonylag zárt közösség miatt nem volt veszélyes az egészségére olyan mértékben mint egy hagyományos iskola, ugyanakkor élete folyamán először élhette át a közösség élményét ami a lelkiállapotára is pozitív hatással volt (és ezen keresztül az egészségére is.. ) 

A tüdőkárosodása viszont olyan mértékű amit továbbra is folyamatosan kezelni és óvni kell ha lehet mégjobban mint eddig.. egy folyamatosan visszatérő makacs fertőzés szeretne megtelepedni a tüdejében amit erős gyógyszeres kezeléssel szoktak gyógyítani kórházi körülmények között, Virág orvosa kezdeményezésére egy speciális gyógyszert állítanak be neki ( a többi erős gyógyszere mellé) amit egyfelől meg kellett kérvényezni hogy adható legyen számára folyamatosan majd egy kérelem fog kelleni a támogatásra mert az ára rendkívül magas.

a fentebb leírtakkal két irányba történnek változások egyfelől bizonyos problémák megszűnnek és "átváltoznak" ugyanakkor újabb és nagyobb feladatok várnak megoldásra mindennapi szinten. Ebben is segítséget jelent majd például a fürdő hiszen korábban Virág hétköznaponként az Iskolában tisztálkodott..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viragesmalna.blog.hu/api/trackback/id/tr547065993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása