Nagyon régóta vártunk arra hogy egy meghitt közös karácsonyunk lehessen együtt a család minden tagjával..

2011 karácsonyát is együtt töltöttük csak kórházi körülmények között másképp volt szép mint ahogy egy család tervezné vagy amit egy 10 és egy 5 éves gyerek szeretne..

2012-ben viszont minden jól alakult és erről írok most pár sort.. A helyzet szerencsésen úgy alakult hogy Virág december 21.-étől itthon lehetett, mert így alakult a téli szünete.. picit aggódva is vártuk mert szinte túl simán ment minden és Virág viszonylag rövid időnként le szokott betegedni de ez nem történt, sőt! aggódtunk a magatartászavarok miatt is amik rendkívül súlyosak voltak korábban de ez sem volt vészes most...

Nagyon jól éreztük magunkat együtt.. a karácsonyt a szeretet ünnepének szokták nevezni ha így van akkor nálunk egész évben karácsony van hisz egyik nap sem felejtjük el kimutatni egymásnak a szeretetünket.. A gyerekeknek pedig az ajándék az egyik legfontosabb dolog ebben az ünnepben, ilyen szempontból mi azt a nézetet valljuk hogy nem érdemes rejtegetni 24.-éig az ajándékokat hanem amint végérvényesen együtt volt a család december 21.-én átadtuk a lányainknak az ajándékokat, beleértve az xboxklub.hu-soktól kapottakat is.. hisz mi értelme lenne hogy az ajándékok "ki vannak fizetve" és használatlanul lapulnak a szekrényben amikor hamarabb is tudják teljesíteni a feladatukat mégpedig hogy örömet okozzanak a gyerekeknek!

Az ajándékok kiválasztásánál több szempontot is figyelembe veszünk.. egyrészt "hamisítatlan" gyerekjátékokat kaptak...másrészt olyat amik észrevétlenül hozzájárulnak az egészségük javulásához,készségeik fejlődéséhez...

Sokat játszottunk együtt is mert Virág ugyan most járhat iskolába de élete nagyrészét otthon és kórházban élte le és Málna jelenleg sem jár közösségbe, így fontos hogy közös játékban is részt tudjanak venni..

Közös filmnézéseket rendeztünk mert ilyenkor egyforma hatások érnek és négy különböző szempontból látunk egy azonos történetet...

Szilveszterkor együtt fujtunk lufikat ez fejleszti a tüdőt ami Virágnál sajnos súlyosan károsult de a lufi látványáért megtette a Tőle telhetőt...igykeztünk hogy együtt léphessünk át a 2013-as évbe de természetesen ha valaki elfáradt volna akkor is szép élmény lett volna..

Virágon szemmel látható volt a fejlődés amíg itthhon volt beszédjében, kifejezésében, viselkedésében, írásában olvasásában.

mint a legtöbb iskolában itt is kaptak házi feladatot Téli szünetre a diákok.. Virág többek közt egy két versszekos verset kapott amit ügyesen meg is tanult! Ez egy 11 évesnél nem lenne extra teljesítmény de Virág 2012 márciusában két-három szót sem bírt megjegyezni még azokat sem amiket rendszeresen használt olyan súlyos mértékű károsodása volt, de még a leguolső zárojelentésén is fent van a súlyos mértékű memóriazavar..(sajnos több meglévő súlyos tünettel együtt... )

Málnával rengeteget játszottak a szünet alatt igyekeztek pótolni a külön töltött időt..

A bejegyzés trackback címe:

https://viragesmalna.blog.hu/api/trackback/id/tr125016163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása